Romania Externe Medicina Vedete Sportive Financiare Auto Invatamant
Politica Social
Fun Interesant Aparitii OZN
12 mai 2010 | 02:26 | 0 Comments

Yoghinul care nu a mâncat de 70 de ani uimeşte medicii

Un indian în vârstă de 83 de ani care spune că şi-a petrecut ultimele şapte decenii fără mâncare sau apă a uimit lumea medicală după ce o echipă de doctori militari l-a studiat timp de două săptămâni.

Prahlad Jani a petrecut această perioadă într-un spital din vestul Indiei sub permanentă supraveghere din partea unei echipe de 30 de medici echipaţi cu camere tv şi senzori.

În această perioadă, nu a mâncat sau băut şi nici nu a mers la toaletă.

"Încă nu ştim cum supravieţuieşte," declara neurologul Sudhir Shah la sfârşitul experimentului. "Încă este un mister ce fel de fenomen este."

Yoghinul a fost închis în spitalul din Ahmedabad pentru un studiu iniţiat de institutul de cercetare militară al Indiei- DRDO.

DRDO speră că descoperirile studiului, care va fi finalizat în câteva luni, va ajuta soldaţii să supravieţuiască fără mâncare şi băutură, să ajute astronauţii sau să salveze vieţile celor izolaţi de dezastrele naturale.

"Singurul contact al lui Jani cu orice fel de fluid a fost în timpul gargarei sau a băii," arătau specialiştii în comunicat.

Jani a revenit între timp în satul său natal unde îşi va relua ritualurile obişnuite de yoga şi meditaţie. El susţine că a fost binecuvântat de o zeiţă când era copil, care i-a dat puteri speciale.

În timpul celor 15 zile de studiu, încheiate joi, doctorii au scanat organele lui Jani , creierul, vasele de sânge şi au efectuat teste ale inimii, plâmânilor, etc.

Alte rezultate de la analiza ADN, studii moleculare, hormoni sau enzime vor sosi în câteva luni.

Sursa: http://www.antena3.ro/stiri/stiinta/yoghinul-care-nu-a-mancat-de-70-de-ani-uimeste-medicii_98908.html

0 Comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright Un blog personal © 2010 - All right reserved - Using Blueceria Blogspot Theme