Romania Externe Medicina Vedete Sportive Financiare Auto Invatamant
Politica Social
Fun Interesant Aparitii OZN
12 mai 2010 | 03:02 | 0 Comments

Experimentul Philadelphia


O alta istorie bizara, care a capatat o mare notorietate, a început în iulie 1955, cand seful biroului de investigatii al marinei militare, cu sediul la Washington, a primit, prin posta, un exemplar din cartea lui Morris K. Jessup consacrata fenomenului OZN: The Case for the UFO. Cartea avea, pe margini, adnotari cu trei cerneluri si scriituri diferite. Autorii erau halucinant de bine informati privitor la OZN-uri, originea lor, principiile de functionare, ca si privitor la diferite rase de extraterestri, implicarea lor în disparitiile din Triunghiul Bermudelor, soarta celor rapiti definitiv acolo etc., de parca ar fi fost extraterestri traind în incognito pe Pamant.

Una dintre adnotarile de pe carte facea aluzie la un experiment de invizibilitate a unei nave militare, care ar fi avut loc în 1943 la Philadelphia. Morris Jessup, a fost chemat în 1957 la Washington, pentru a da deslusiri privind straniile adnotari. El îsi va aminti ca începand din toamna anului 1955 primise mai multe scrisori bizare, de la un individ care semna ba Carlos Miguel Allende, ba Carl M. Allen. El îl va suspecta pe acesta ca ar fi si autorul tuturor adnotarilor de pe carte.

În scrisorile sale, Allende afirma ca în 1943, la Philadelphia, a fost martor ocular la un experiment militar (numit mai taziu „Experimentul Philadelphia”), menit sa asigure invizibilitatea magnetica (împotriva torpilelor – dupa alte versiuni se urmarea invizibilitatea radar) a distrugatorului de escorta „U.S.S. Eldridge” (codificat DE 173), avand lungimea de 100 de metri. Rezultatele au fost neasteptate si dramatice.

Distrugatorul a disparut într-o ceata verzuie, dupa care a reaparut. Legenda spunea chiar ca, în acest timp distrugatorul ar fi fost teleportat cu circa 350 kilometri mai spre sud, fiind vazut în zona porturilor Norfolk (Virginia), de unde s-a întors tot asa. O parte din echipaj ar fi disparut definitiv, altii au fost spitalizati sau au înnebunit. Din aceasta cauza experientele n-au mai fost reluate.

Jessup n-a mai dezlegat enigma. În 20 aprilie 1959, el a fost gasit mort, în garajul sau, asfixiat cu gaze de esapament. S-a spus ca a fost o sinucidere datorata unei depresii. William Moore si Charles Berlitz, scriind o carte despre acest caz, au gasit mai multi presupusi martori la eveniment. Dar acestia fie au disparut apoi, într-un mod misterios, fie dupa o prima declaratie refuzau sa mai vorbeasca.

Cei doi l-au gasit si pe Carlos Allende, care a declarat initial ca totul a fost o farsa, apoi ca scrisorile contin purul adevar dar niste oficialitati oculte l-au silit sa retracteze. S-a mai aflat ca vasul cu pricina fusese în port în vara anului 1943, dar nici un document sau articol de ziar, nu mentiona experimentul. Jurnalul de bord al vasului a fost vizibil refacut ulterior, cu date uneori contradictorii. Analisti seriosi au afirmat ca probabil cazul era una dintre primele dezinformari, dupa care au urmat documentele Majestic-12, ori istoriile lui John Lear, Bill Cooper, Bob Lazar etc.

În septembrie 1989 inginerul Alfred Bielek relanseaza subiectul, printr-o declaratie halucinanta, tip SF. Între altele, el afirma ca experimentul Philadelphia a fost condus la început de Nikola Tesla (1856-1943) care intrase în legatura cu inteligente extraterestre din constelatia Pleiadelor, apoi de John von Neumann (1903-1957). Ar fi existat un prim experiment esuat în 1942 apoi trei în 1943.

Cu aceasta ocazie extraterestrii ar fi „sapat” un tunel în „hiperspatiu”, prin care, în 1954, au trecut la invadarea masiva a Pamantului. Bielek spune chiar ca în 1943 a fost si el pe vas (sub o alta identitate!), ca experimentul l-a trimis, pe el si pe fratele sau, la baza militara Montauk din Long Island (New York), unde se faceau experiente secrete asupra calatoriei în timp. În cadrul acestora, a fost teleportat în anul 1983, apoi înapoi în 1943, în mijlocul experimentului, pentru a schimba istoria. Adus din nou la Montauk, i s-a sters memoria s.a.m.d. De altfel, o parte din poveste a fost chiar ecranizata, filmul fiind difuzat si la noi.

Aceasta povestire extrem de dubioasa contine si un interesant „capat de ata”. Începand din anii patruzeci, la baza Montauk s-au desfasurat experimente ultrasecrete privind „soldati robot”, între care proiectul MKULTRA destinat conditionarii unor cobai umani. Oare unele istorii bizare asociate fenomenului OZN n-ar putea fi, de fapt, false amintiri induse, prin astfel de tehnici, de organisme interesate în raspandirea unei perdele de ceata?

Subiectii vor jura ulterior ca au fost martori la evenimente nicicand întamplate. Bob Lazar, dar si altii care au colportat informatii senzationale despre colaborarea dintre armata americana si extraterestri, au marturisit ca fusesera supusi, la un moment dat, unor tratamente implicand droguri si sugestii. Nu cumva faimosii martori au fost victimele unor astfel de manipulari?

Sursa: http://www.revistamagazin.ro/content/view/6270/4/

0 Comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright Un blog personal © 2010 - All right reserved - Using Blueceria Blogspot Theme