Romania Externe Medicina Vedete Sportive Financiare Auto Invatamant
Politica Social
Fun Interesant Aparitii OZN
8 mai 2010 | 01:27 | 0 Comments

Tratează tumorile la -195 de grade Celsius


Tumorile localizate la prostată şi cele renale pot fi “anihilate” cu ajutorul gazelor “îngheţate” până la temperatura de -195 de grade Celsius. La o clinică din Cluj-Napoca funcţionează un aparat revoluţionar de crioterapie.

Folosită pentru prima dată în România acum patru ani, crioterapia tumorilor la prostată şi la rinichi este disponibilă în România doar la clinica privată Lukmed din Cluj-Napoca. În tratament se folosesc două gaze, argon şi heliu, ce se injectează la nivelul tumorii cu ace speciale. Argonul este introdus pentru îngheţarea formaţiunii canceroase la -195 de grade Celsius, iar heliul, pentru dezgheţarea ei rapidă. Aceste acţiuni au ca efect distrugerea celulelor tumorale.

Nu afectează organele din jur

“Este vorba de o terapie minim invazivă ce asigură rezultate excelente şi are efecte negative aproape zero asupra organelor din jur. Recuperarea după crioterapie e mai rapidă decât în cazul operaţiilor clasice”, ne-a declarat prof. dr. Mihai Lucan, unul dintre cei mai renumiţi urologi din România şi autorul a peste 1.000 de transplanturi de rinichi şi de pancreas la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca.
Prof. dr. Mihai Lucan (foto mic) conduce echipa de medici care efectuează intervenţiile de la clinica Lukmed


3.500 € pentru cancerul renal

“Costurile crioterapiei se ridică la circa 3.500 de euro pentru tumorile renale şi la 6.800 de euro pentru cele la prostată. Suma acoperă intervenţia şi spitalizarea pentru cele 3-4 zile de internare postoperatorie. În Germania, la Frankfurt, acelaşi tratament la prostată depăşeşte 21.000 de euro”, ne-a declarat prof. dr. Lucan. Mai multe informaţii puteţi afla la clinica Lukmed (strada Republicii, numărul 105 A, Cluj-Napoca, telefon 0264/455 455, www. lukmed.ro). Din păcate, aceasta nu are momentan contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, iar pacienţii trebuie să achite integral terapia.

Sursa: www.libertatea.ro

0 Comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright Un blog personal © 2010 - All right reserved - Using Blueceria Blogspot Theme