Romania Externe Medicina Vedete Sportive Financiare Auto Invatamant
Politica Social
Fun Interesant Aparitii OZN
8 mai 2010 | 01:40 | 0 Comments

Şeful misiunii FMI: Este prematur să ne pronunţăm asupra măsurilor anunţate

"România are nevoie de măsuri serioase în acest moment mai avem de discutat dar am făcut progrese, a fost o zi productivă pentru noi. Încă discutăm şi lucrăm la cifre, vom mai lucra şi mâine (sâmbătă) la noul pachet. Pachetul complet asupra căruia am agreat îl vom face public atunci când vom termina lucrul la el", a declarat şeful delegaţiei FMI, Jeffrey Franks, după discuţiile de vineri purtate cu membrii guvernului României.

Franks a precizat că a fost pus la cale un "scenariu macro" însă nu a dorit să dezvăluie ceea ce cuprinde acesta.

"Luni vom dezvălui acest scenariu", a spus şeful delegaţiei FMI care se află zilele acestea în România.

De asemenea, Jeffrey Franks a precizat că "este prematur să ne pronunţăm asupra măsurilor anunţate de Guvernul României. Am negociat un pachet, măsuri care trebuie îndeplinite înainte de a primi a doua tranşă. Încă mai facem calcule".

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat vineri seară, după o nouă rundă de negocieri cu misiunea FMI, că nu vor fi adoptate măsuri adiţionale celor anunţate ieri de către preşedintele Traian Băsescu. Guvernul va economisi aproximativ 3 procente din PIB, altfel deficitul bugetar va fi cu 3 la sută mai mare. Vlădescu a menţionat că impactul măsurilor anunţate de către şeful statului a fost discutat anterior, când au fost analizate mai multe variante. El a precizat că această variantă este definivă, fiind luată decizia politică.

Negocierile cu FMI se vor încheia sâmbătă. Joi, Traian Băsescu a anunţat măsurile de austeritate care vor fi luate în următoare perioadă. Astfel, de la 1 iunie, pensiile vor fi micşorate cu 15%, iar salariile bugetarilor cu 25%.

De asemenea, potrivit unor informaţii apărute deocamdată neconfirmate oficial, apărute vineri în presă, Guvernul va impozita cu 15% mai multe indemnizaţii sociale, printre care alocaţiile pentru copii şi cele pentru persoanele cu handicap, spun surse citate de Antena3. Măsura vine să completeze diminuarea fondului de salarii pentru bugetari cu 25% şi scăderea pensiilor şi alocaţiilor cu 15%.


Sursa :www.antena3.ro

0 Comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright Un blog personal © 2010 - All right reserved - Using Blueceria Blogspot Theme