Romania Externe Medicina Vedete Sportive Financiare Auto Invatamant
Politica Social
Fun Interesant Aparitii OZN
26 mai 2010 | 06:12 | 0 Comments

Angajaţi din educaţie şi administraţie, în grevă generală

Nemulţumiţi de măsurile finale pe care premierul Emil Boc le-a anunţat astăzi, sindicaliştii au decis declanşarea grevei generale pe termen nelimitat începând cu 31 mai, care va cuprinde sectorul de educaţie şi cel de administraţie publică. În aceeaşi zi va fi şi o grevă de solidaritate, susţinută şi de alte sectoare bugetare, în perspectiva unei greve generale care va fi declanşată în momentul în care moţiunea de cenzură anunţată de opoziţie va fi votată în Parlament.

"Este momentul zero, momentul adevărului. Dacă se votează moţiunea de cenzură înseamnă că ne îndreptăm către un stat totalitar. Dacă avem câştig de cauză, poate avem o şansă reală în relansarea dialogului social şi construcţia unui parteneriat social român", a declarat Marius Petcu.
Potrivit liderului CNSLR Frăţia, Marius Petcu, angajaţii Metrorex, CFR şi cei ai RATB vor fi, de asemenea, în grevă pe 1 iunie: "Greva de solidaritate nu se va desfăşura doar pe 31 mai, ulterior, pe 1 iunie, vor intra alte sectoare, care rămân în grevă toată săptămâna, împreună cu cei din educaţie, respectiv cei de la RATB, Metrorex, CFR, Petrochimie, dar şi alte câteva sectoare private, cum ar fi industria construcţiilor de maşini şi a lemnului", a mai adăugat Marius Petcu, citat de Agerpres.

Sursa: www.libertatea.ro

0 Comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright Un blog personal © 2010 - All right reserved - Using Blueceria Blogspot Theme