Romania Externe Medicina Vedete Sportive Financiare Auto Invatamant
Politica Social
Fun Interesant Aparitii OZN
10 mai 2010 | 11:13 | 0 Comments

Guvernul impoziteaza bonurile de masa si ingheata pensionarile anticipate!

O serie de masuri pe care Executivul se angajeaza sa le ia apar in Memoramdumul suplimentar de Intelegere convenit de Romania cu FMI si UE si obtinut de MEDIAFAX. Vezi aici care sunt acestea!
tAGurI: economie, taxe, impozite, Guvern, FMI

1. Guvernul impoziteaza tichetele de masa, dobanzile la depozite bancare si elimina scutirile pe venit in IT .

2. Se ingheata pensionarile anticipate de la 1 iunie , pana la intrarea in vigoare a legii de reforma a sistemului de pensii, si se limiteaza pensionarile de invaliditate . Acestea vor fi acordate numai daca au fost aprobate in prealabil de echipe de evaluare medicala din Ministerul Muncii.

3. Guvernul s-a angajat fata de FMI sa majoreze TVA si cota unica, daca masurile luate deja nu au efect.

4. Documentul mai prevede reducerea cu 25% a salariilor, dar si a sporurilor si altor plati de natura salariala pentru toti salariatii din sectorul public, incepand cu 1 iunie 2010, precum si "rationalizarea" in continuare a numarului de salariati din sectorul public, in lunile urmatoare.

5. Fondul de salarii pentru sistemul bugetar va fi limitat anul viitor la 39 de miliarde lei, prin reducerea numarului total de angajati in sectorul public.

6. Fiecare dintre cele zece companii monitorizate trebuie sa reduca trimestrial arieratele cu 2,5%, diminuarea urmand sa fie efectuata incepand cu al treilea trimestru al acestui an.

7. Guvernul s-a angajat in fata FMI si CE sa inceapa procedurile de privatizare sau inchidere pentru Termoelectrica si sa vanda pachetul majoritar de actiuni la CFR Marfa.

8. Se va aproba un nou sistem care sa reglementeze plata stimulentelor.

9. Cel de-al 13-lea salariu pentru bugetari va fi eliminat prin Strategia Fiscala pentru 2011-2013 - inaintata Parlamentului pana la finele lunii mai.

10. Se va introducere un impozit pe cifra de afaceri, pentru distribuitorii de medicamente.

11. Pana in august, se va introduce coplata in sistemul de sanatate. Se reduce numarul paturilor din spitale cu 9200. De asemenea, nu se vor reinnoi autorizatiile pentru cele mai ineficiente 150 de spitale.

12. Autoritatile romane s-au angajat sa nu promoveze unele initiative legislative, precum proiectul legii falimentului personal, care ar submina disciplina in materie de creditare, pentru a consolida stabilitatea financiara.

13. Guvernul s-a angajat sa limiteze, pana la inceputul anului viitor, personalul din sectorul public la 1,29 milioane de salariati, ceea ce reprezinta disponibilizarea a 70.000 de bugetari, reiese din datele prezentate in scrisoarea suplimentara de intentie la acordul cu FMI.



Sursa:http://stirileprotv.ro/stiri/social/guvernul-impoziteaza-bonurile-de-masa-si-ingheata-pensionarile-anticipate.html

0 Comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright Un blog personal © 2010 - All right reserved - Using Blueceria Blogspot Theme