Romania Externe Medicina Vedete Sportive Financiare Auto Invatamant
Politica Social
Fun Interesant Aparitii OZN
8 mai 2010 | 01:23 | 0 Comments

Logan şi Duster, cele mai ieftine maşini de întreţinut


Clubul automobilistic din Germania, ADAC, realizează anual un top al celor mai ieftine maşini de întreţinut. Modelele româneşti Dacia Logan şi Duster ocupă locurile fruntaşe în acest clasament, la categoriile din care fac parte.

Întreţinerea unui Logan costă 362 de euro pe lună

ADAC realizează anual acest clasament, aşezând maşinile pe clase şi pe cheltuieli. Astfel, vehiculele sunt împărţite în două categorii, în funcţie de modul de calcul: lunar sau pe kilometru. În plus, faţă de preţul de achiziţie sunt luate în seamă cheltuielile regulate, cum ar fi combustibilul necesar, asigurările obligatorii, taxele de înmatriculare şi impozitele, apoi urmează costurile de întreţinere, respectiv reviziile obligatorii.

La final, intră în calcul deprecierea maşinii, adică valoarea cu care vehiculul se poate revinde după 4 ani, având la bord, în medie, 15.000 km anual. În topul maşinilor din categoria medie inferioară (compacte), Dacia Logan 1,2 se află pe primul loc, cu un cost de 362 de euro pe lună, iar noul Duster Ambiance 4X2 ocupă acelaşi loc fruntaş la categoria lui, medie, cu 440 de euro lunar.

Pentru a întreţine un Duster e nevoie de 440 de euro pe lună

În România, preţurile diferă

Pentru piaţa noastră însă, clasamentul ADAC e relativ, pentru că toate cheltuielile făcute cu maşina, inclusiv preţul de achiziţie, sunt diferite faţă de piaţa germană. Pentru proprietari însă, e interesant de văzut un astfel de top care în România nu există.

Sursa:www.libertatea.ro

0 Comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright Un blog personal © 2010 - All right reserved - Using Blueceria Blogspot Theme