Romania Externe Medicina Vedete Sportive Financiare Auto Invatamant
Politica Social
Fun Interesant Aparitii OZN
11 mai 2010 | 15:40 | 0 Comments

Preşedintele a aprobat reducerea numărului de paturi din spitale şi închiderea a 150 de unităţi spitaliceşti


Guvernul se pregăteşte să taie în carne vie! După măsurile drastice anunţate de şeful statului pentru a face economie la buget, românii nu vor mai avea voie nici să se îmbolnăvească. Până la finele anului, se va reduce numărul de paturi din spitale cu 9.200 şi 150 de unităţi medicale nu vor mai primi autorizaţie.

După ce că avem un sistem sanitar şi aşa şubrezit din toate încheieturile, Guvernul vrea să aducă spitalele într-o situaţie fără precedent. În scrisoarea de intenţie convenită de Executiv şi FMI se arată că şi spitalele vor intra cât de curând pe lista de reduceri.

Potrivit Asociaţiei Spitalelor, vizate sunt unităţile medicale orăşeneşti şi comunale din zonele unde nu există centre universitare, printre acestea numărându-se spitalele mici din Severin, Gorj, Vrancea sau Botoşani.

Cu alte cuvinte, pacienţii trebuie să se pregătească pentru a fi trataţi cu şi mai multă bătaie de joc ca până acum. Dacă până de curând, îşi cumpărau medicamente şi materiale sanitare pentru a-şi "cârpi" bruma de sănătate rămasă, de acum înainte trebuie să se aştepte ca lucrurile să se schimbe de la rău, la dezastruos.

Iată câteva exemple din spitalele din ţară:

PRAHOVA. Doi într-un pat la Secţia de Cardiologie

La sfârşitul anului trecut, la singura Secţie de Cardiologie din judeţul Prahova se înghesuiau 155 de pacienţi pe cele 90 de paturi.

Aici, pacienţii au făcut cu schimbul ca să se poată odihni, pentru că înfiinţarea unei noi secţii presupune fonduri suplimentare şi aşa insuficiente. De voie, de nevoie, soluţia găsită de medicii prahoveni a fost să reducă durata de spitalizare a bolnavilor.

CONSTANŢA. Dorm pe lemne putrezite

La Spitalul Clinic de Urgenţă Constanţa pacienţii internaţi dorm pe canapele imporvizate, pe tărgi şi pe saltele rupte, aşezate pe scânduri putrezite. În plus, din cauza locurilor prea puţine, bolnavii stau şi câte doi în pat sau sunt externaţi înainte de termen. Bolnavii se plâng că în loc să plece sănătoşi din spital se aleg cu dureri de spate.

SEVERIN. Spitalul din Gura Văii este aglomerat

Deşi în acte are doar 50 de paturi, unitatea de boli psihice din Gura Văii, secţie a Spitalului Judeţean Severin, găzduieşte 77 de bolnavi, mulţi dintre ei fiind cazuri sociale. La începutul anului, pacienţii au tremurat de frig pentru că, din cauza lipsei fondurilor, conducerea nu îşi permite achiziţionarea unei centrale termice care să consume mai puţin, aşa că o pornesc doar când este neapărată nevoie.

BOTOŞANI. Bolnavii de cancer dorm câte doi în pat

La Spitalul Judeţean Botoşani, la Secţia Oncologie, a fost aglomeraţie luna trecută. Pacienţii, bolnavi de cancer, au venit să se trateze la spital şi au stat înghesuiţi în paturile înguste de spital cu speranţa că sub supravegherea medicilor vor primi medicamente care să le prelungească viaţa. Deşi sunt nemulţumiţi de situaţie, bolnavii s-au resemnat chiar dacă au fost nevoiţi să stea câte doi în pat.

Bucureşti. Primul spital în faliment!

Spitalul Universitar Bucureşti este în pragul falimentului, mai având în cont doar 12 lei. Medicii spun că nici o operaţie nu mai este aici sigură şi că unitatea ar putea fi închisă în orice moment. Deja, pacienţii care au nevoie de intervenţii urgente sunt mutaţi la alte spitale. Şi la Spitalul Fundeni sunt probleme: mai sunt bani doar pentru şapte operaţii.

Botoşani - Pacienţii sunt obligaţi să se trateze în paturile înguste de spital


Ploieşti - Bolnavii de inimă au fost internaţi câte doi într-un pat


Slatina - La secţia Arşi, se poartă discuţii pentru reducerea numărului de paturi

«Medicii se duc în marile oraşe sau pleacă din ţară»

Medicii nu vor rămâne pe drumuri. Deşi se anunţă că 150 de spitale nu vor mai primi autorizaţie de funcţionare, cadrele medicale vor putea să se angajeze în alte unităţi sanitare din oraşele unde există centre universitare sau vor pleca să lucreze în străinătate.

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, dr. Vasile Astărăstoaie, ne-a declarat că pacienţii sunt cei care vor avea de suferit. Aceştia vor fi nevoiţi să bată distanţe mari pentru a ajunge dintr-un sat mic la oraş ca să se trataze.

Sursa:http://www.click.ro/actualitate/din_tara/Base-faci-bolnavii-Sa-i-omori_0_954504672.html

0 Comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright Un blog personal © 2010 - All right reserved - Using Blueceria Blogspot Theme