Romania Externe Medicina Vedete Sportive Financiare Auto Invatamant
Politica Social
Fun Interesant Aparitii OZN
18 mai 2010 | 11:57 | 0 Comments

Fantoma ne-a bătut în geam

Şoc şi groază printre elevii Liceului Mihai Viteazul din Slobozia. De două săptămâni, fantoma care bântuie internatul şcolii e cel mai fierbinte subiect. Elevii veniţi din provincie şi cazaţi în cămin susţin că au parte în fiecare seară de experienţe stranii.


Liceul Mihai Viteazul, din Slobozia, seamănă cu o fortăreaţă. Cum intri, eşti luat la întrebări fie de bodyguarzi, fie de poliţistul comunitar de la poartă. “Pe domnul director îl căutăm”, încerc să justific prezenţa mea. Oamenii mă conduc, amabili, până la biroul acestuia. “Elevii sunt îngroziţi! Am chemat un psiholog şi un preot ca să mai calmăm spiritele! Şi nu cele care ar bântui internatul... E vorba de copii. Vă rog să înţelegeţi că nu vreau să mai dau nici un fel de detalii despre acest incident. Totul a pornit de la o glumă, în urmă cu două săptămâni, şi acum fiecare scârţâit sau foşnet e atribuit fantomei”, ne-a spus Vitalie Buzu, directorul Liceului Mihai Viteazul, din Slobozia, chiar înainte de a ne invita politicos să părăsim incinta liceului.

De frică, o fată a leşinat
Sunt însă persoane care susţin contrariul. Cu greu am reuşit să stăm de vorbă cu câţiva elevi din internat sau cu oameni din zonă. “Sunt nişte fete de la clasa a 9-a A foarte speriate. Au auzit bătăi în geam şi în uşă concomitent! Ţipete din pereţi... A doua zi, toate calculatoarele de la informatică erau pornite. Nişte fete de clasa a zecea au făcut un filmuleţ care circulă şi pe internet, însă am auzit că ar fi un fals. Totuşi, povestea spusă de eleve cred că are un sâmbure de adevăr, mai ales că una dintre ele a şi leşinat. Spunea că fantoma i-a bătut în geam. Fetele chiar sunt speriate şi e normal. Unii spun chiar că au văzut fantoma în liceu”, ne-au explicat câţiva colegi de-ai fetelor, care ne-au rugat să nu le dezvăluim identitatea. De altfel, majoritatea elevilor sau a angajaţilor cărora le-am cerut detalii ne-au întors spatele. “Nu ştim nimic!”, ne-au răspuns aceştia, în timp ce în ochi li se citea teama. Dacă unii dintre ei au norocul de a locui şi de a merge acasă în oraş, cei din comunele limitrofe nu au de ales şi trebuie să doarmă noapte de noapte în căminul bântuit.

Părerea specialiştilor - "Fenomenul este posibil"

“Fenomenul este posibil. Acele energii numite fantome există. Sunt menţionate mai mereu în parapsihologie. Mircea Oprescu, tatăl lui Sorin Oprescu, menţionează într-o carte că avea o casă în Moldova şi a auzit că umblă cineva prin curte. A ieşit cu pistolul. Nu era nimeni. Întâmplarea s-a repetat de câteva ori”, ne-a spus Emil Celan (foto), unul dintre cei mai buni parapsihologi din România.

"Pare a fi o făcătură"

Mihai Dumitrescu (foto), regizor, crede că filmuleţul apărut pe YouTube e o făcătură. “Pare a fi o făcătură. Cred că au suflat pe bucata de geam prin care filmezi. Aceasta se abureşte şi gata!, a apărut fantoma”, ne-a spus Dumitrescu. Totuşi, filmuleţul a fost realizat după ce elevele au reclamat apariţiile bizare.


Sursa : www.libertatea.ro

0 Comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright Un blog personal © 2010 - All right reserved - Using Blueceria Blogspot Theme