Romania Externe Medicina Vedete Sportive Financiare Auto Invatamant
Politica Social
Fun Interesant Aparitii OZN
8 mai 2010 | 02:35 | 0 Comments

Grigori Perelman - omul care a refuzat 1 milion de USD

Un geniu a rezolvat una dintre cele mai grele probleme de matematică, Conjectura lui Poincare, şi ar fi putut pune mâna pe un milion de dolari. Cu toate că locuieşte într-un apartament mizer din St. Petersburg, Grigori Perelman în vârstă de 44 de ani, spune că nu are nevoie de bani. El a declarat din spatele uşii închise: "Am tot ce vreau".

Premiul a fost acordat de Institutul de matematică Clay din Cambridge, Massachusetts pentru rezolvarea Conjecturii Poincare, care le-a dat mari bătăi de cap matematicienilor în ultimul secol. Perelman a postat soluţia pe internet, potrivit dailymail.co.uk.

Acum patru ani, când Uniunea Internaţională de Matematică din Madrid a vrut să-i acorde Medalia Fields, Perelman nu s-a prezentat să-şi ridice premiul.


"Nu sunt interesat de bani sau faimă. Nu vreau să fiu expus ca un animal la Grădina Zoologică. Nu sunt un erou al matematicii. Nici nu sunt un om de succes, de aceea nu vreau ca toată lumea să se uite la mine", a declarat Perelman.

"Am fost o data în apartamentul lui şi am rămas înmărmurită. Are numai o masă, un taburet şi un pat cu o saltea murdară lăsată acolo de vechii proprietari ai apartamentului, nişte alcoolici care i-au vândut locuinţa. Încercăm să scăpăm de gândacii din bloc, dar se ascund în apartamentul lui", a spus o vecină a matematicianului.

Problema care avea mai mult de 100 de ani în 2002 când a rezolvat-o Perelman, atunci cercetător la Institutul de Matematică Steklov din St. Petersburg poate ajuta la determinarea formei universului.

În 2003 Grigori Perelman a renunţat la slujba de la Institutul Steklov. Prietenii spun despre el că ar fi renunţat la matematică de tot, dar Perelam refuză să vorbească despre acest subiect, considerându-l, din motive personale, prea dureros.

Sursa:http://constantinmario.blogspot.com

0 Comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright Un blog personal © 2010 - All right reserved - Using Blueceria Blogspot Theme