Romania Externe Medicina Vedete Sportive Financiare Auto Invatamant
Politica Social
Fun Interesant Aparitii OZN
9 februarie 2011 | 10:49 | 3 Comments

Revolta din Egipt VS România din decembrie 1989


 
Preşedintele Egiptului, Hosni Mubarak, incepe să să semene tot mai mult cu fostul dictator Nicolae Ceauşescu. In timpul Revoluţiei româneşti, înainte să fugă şi apoi să fie capturat, nea Nicu a încercat să-i calmeze pe români printr-o ultimă “şmecherie”, promiţându-le creşterea pensiilor şi a alocaţiilor. Acele vorbe nu au contat absolut deloc şi revolta a continuat.

O reacţie aproape identică a avut şi dictatorul egiptean în urmă cu două zile, când a încercat să-i convingă pe manifestanţi să renunţe la proteste şi să părăsească piaţa Tahrir din Cairo. El a spus luni seară că va creşte cu 15% salariile şi pensiile, începând cu data de 1 aprilie.



Nu doar comportamentul celor doi dictatori seamănă izbitor de mult, ci şi desfăşurarea în stradă a celor două evenimente, atât din Egipt, cât şi din România. Imaginile prezentate azi de ziarul Libertatea vorbesc de la sine.

S-au căsătorit în mijlocul protestelor
Două cupluri din Egipt au dat dovadă de un curaj nebun. Şi-au făcut loc printre pietre, cămile şi tancuri şi şi-au unit destinele, jurându-şi iubire veşnică, în ciuda protestelor violente. Astfel, Hany Ahmed Abozed, 28 de ani, şi Eman Hamed, 25 de ani, din Alexandria, nu au vrut să îşi amâne nunta şi s-au căsătorit pe 1 februarie, fără să fie deranjaţi de prezenţa tancurilor de pe străzi.

Totodată, Ahmed Zaafan, 29 de ani, şi Ola Abdel Hamid, 22 de ani, şi-au unit şi ei, recent, destinele în piaţa Tahrir din Cairo, printre sute de mii de manifestanţi. Ei au declarat pentru ziarele locale că se bucură că s-au căsătorit în asemenea condiţii, pentru că nu au vrut să părăsească locul unde şi-au cerut drepturile în ultimele două săptămâni.
Pagube de 4 miliarde de euro
Autorităţile egiptene au calculat că, din cauza zilelor în care s-au desfăşurat proteste şi pentru că nu s-a lucrat, Egiptul a pierdut 4 miliarde de euro, cel mai afectat fiind sectorul turismului.

Sursa: www.libertatea.ro

3 Comentarii:

Dame de companie spunea...

mult curaj au avut acele cupluri

Revelion restaurant spunea...

ce fete au toti zici ca i-a tunat si i-a adunat pe toti,cate unul pentru fiecare tara

Poiana Brasov spunea...

Dragostea invinge orice chiar si teama de acele orori!

Trimiteți un comentariu

 
Copyright Un blog personal © 2010 - All right reserved - Using Blueceria Blogspot Theme