Romania Externe Medicina Vedete Sportive Financiare Auto Invatamant
Politica Social
Fun Interesant Aparitii OZN
25 aprilie 2010 | 13:35 | 0 Comments

Drame incredibile petrecute in spitale


Departe de a-i face bine pe pacienti, unele spitale din Romania le fac mai mult rau oamenilor decat sa-i vindece. Cazul celor doua femei care au fost operate la Spitalul Clinic CFR 2 din Bucuresti, ajunse in stare grava dupa ce au contractat infectii in spital, nu sunt singulare. Sute de persoane ne-au semnalat probleme intampinate in mai multe spitale din Romania.

Spital in colaps
La "Tema zilei" din cadrul Observatorului foarte multe persoane si-au spus povestile pe care le-au trait in spitalele din Romania, si si-au exprimat parerile in legatura cu sistemul medical romanesc.

Am nascut in noiembrie 2008 la Spitalul "Cuza Voda" din Iasi si am fost infectati cu stafilococul auriu, atat eu cat si copilul. Dupa trei zile, copilul a facut un furuncul la piep si a suferit o interventie chirurgicala. Nu am mai putut sa-l alaptez deoarece am urmat si eu un tratament cu antibiotic. Asistentele de la "Cuza Voda" frictionau cu vata imbibata cu alcool sanitar bubitele bebelusului pana se spargeau, pentru a nu vedea controlul care venea dimineata Cum este posibil asa ceva in Romania? De ce copilul meu nu a crescut cu laptele matern? Blestemate fie acele cadre, care la randul lor sunt mame. Nu ne-a informat nimeni de ce a facut acele bubite. Ne-a lasat sa plecam acasa asa! - Mihaela (Iasi)


Am luat in urma unei interventii chirurgicale la un rinichi, la Spitalul de Urologie din Cluj, acum 10 ani, bacteria pioceanic. O sa mor cu ea pentru ca am facut imunitate la toate antibioticile posibile - Alex, 40 ani, din Cluj.

Baiatul meu cand avea 9 luni s-a imbolnavit si am fost internata pentru putin timp la Spitalul de copii "Grigore Alexandrescu". Nu am stiu ca a luat un microb intraspitalicesc proteus. Trei ani m-am chinuit cu el pana am scapat de acest microb.Ce sa zic... nu doresc nimanui sa aibe d-aface cu spitalele, te duci de una si te trezesti ca alte ''SURPRIZE'' ca sa zic asa - Gabriela

In iulie 2009, fetita de un an si 4 luni a facut meningita si ne-am dus de urgenta cu salvarea, la "Victor Babes" din Timisoara. Am fost multumita de tot personalul spitalului. Nu am dat la nimeni "nimic", deci daca s-ar da note le-as da 10 - Adelaida, Timisoara.

Mama mea a murit in spital la Timisoara, dupa o infectie in sala de operatii. Nu a interesat pe nimeni. Niste escroci. Am platit si toate medicamentele - Iulius, Timisoara.

In urma cu un an, la varsta de 21 de ani, am fost diagnosticat cu ciroza hepatica cu virus C pe care l-am luat din spital. Doctorii de la Institutul Clinic "Fundeni" mi-au confirnat acest lucru. Problema este ca nu stiu exact de unde am dobandit virusul, deoarece in ultimii ani am fost internat in 2 spitale. Acum sufar din cauza neglijentei doctorilor - Valentin

Am fost infectat in timpul operatiei pentru o fractura inchisa, suferita in urma unui accident. M-am dus in Ungaria pentru a scapa de infectia osoasa, deoarece aici nu au mai fost in stare sa repare ce au stricat. Bineinteles, ca infectia a distrus din muschi si os si am ramas cu sechele permanente - Marius

Am nascut in urma cu un an la maternitatea din Rm. Valcea si bebelusul meu a capatat la ambii ochi doua bacterii foarte grave, piocianic si stafilococul auriu. Dupa indelungate si costisitoare tratamente se pare ca am scapat. Multumim lui Dumnezeu - anonim.

Cand am nascut primul copil, in 2005, am plecat din Municipal, amandoi cu Proteus Mirabilis, in ureche (eu) si gat (bebe). Cand avea fetita 3 luni, am facut un set de analize, pentru ca nu manca si voma si asa am identificat problema. Verisoara mea de 19 ani, operata la Spitalul Obregia (9) de o tumoare pe creier s-a procopsit in urma operatiei cu Hepatita C. Inca mai e sub tratament, din pacate (operata in 2004). Iar din Municipal, ambii copii au plecat cu conjunctivita din maternitate

0 Comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright Un blog personal © 2010 - All right reserved - Using Blueceria Blogspot Theme